Over ons

Even voorstellen!

Ik ben Frans Belleter en werk als timmerman in de bouwsector. Ik ben op mijn 11 jaar met de duivensport begonnen, toen nog op de naam van mijn ouders tot aan mijn diensttijd het gewone programma gespeeld. In mijn diensttijd verzorgde mijn moeder de duiven. De prestaties waren toen van een redelijk niveau. In 1974 heb ik mijn huidige vrouw ontmoet, wij hebben enkele jaren samen gewerkt. In 1979 hebben wij een bungalo gebouwd in Nispen, en in 1992 hebben we het huis gekocht waar we nu wonen. We hebben er een mooi duiven stenen hok geplaatst met 9 bakken per afdeling voor 54 weduwnaars en 18 nestduiven en9 kweekkoppels. De nieuwe aanpak op ons nieuwe adres alleen de “Grote Fond”.

Wij hebben in dat najaar enkele eieren van de kwekers bij C. Suijkerbuijk uit Lepelstraat gekocht. Hierbij bleek later onze stammoeder te zitten genaamd de “Lady”. Onze stamdoffer hebben we bij Gebr. V Peer uit Rucphen gekocht uit de Marseille doffer. Gekoppeld aan de “Lady” en brachten zeer goede jongen voort, ook in de nakweek met kinderen en kleinkinderen en achterkleinkinderen.

In 1996 kwamen we in contact met Theo Ernest, we hebben daar enkele jongen gekocht uit de lijn van de van Zelderen. De jongen uit de “Indurian” hebben bij ons goede jongen voort gebracht. Zoals de 1e asduif ZLU vanuit Perpignan. Deze doffer werd in 2010 3e asduif bij IFC 4000. Na hokgenoot die 2de werd.

“Jonge Action” 16e Nationale asduif 2006 NPO heeft als grootmoeder de moeder van de Barcelona Brothers van Theo Ernest 9e en 49e nat Barcelona.

Uit de 1ste nat Tarbes van Theo Ernest hebben wij ook prima jongen gekweekt. Een kleinzoon werd in 2004 4e asduif internationaal en in 2006 8ste gouden Barcelona duif ZLU de “Flyer”.

Ook de inbreng van de H Wijnands duiven uit de “Tafi” en de Blauwe Vanoppen hebben een grote stempel gedrukt op onze hudige kolonie. De 2e nationaal Narbonne is een kleinzoon van de Tafi. De zoon van de Tafi is gekoppeld aan een duivin van Luc van Coppenolle uit Ouwegem Belgie.
Deze is een dochter van de 13e internat Marseille en is de kleindochter van de Blauwe Narbonne van Roger Florizoone uit Nieuwpoort. Deze zijn de ouders van de 2e nat Narbonne 2011